Werk bij Duurstede

Uw stageplek op Werkbijduurstede.nl

In het voorjaar zijn veel jongeren op zoek naar een stageplek op MBO en HBO niveau voor het nieuwe schooljaar.

Werkbijduurstede heeft als doel al het lokale werk te publiceren. Daarbij horen ook de stageplekken. Heeft u een stageplek? Geef het door aan info@werkbijduurstede.nl en wij zorgen voor een publicatie op onze website. We maken daarbij gebruik van onze social media waardoor u stageplek snel onder de aandacht is.

Publiceer uw stage

Uw bedrijf een leerbedrijf?

Wilt u graag een stagiair in uw bedrijf? Voor MBO beroepsopleidingen zijn er op dit moment veel studenten die pas toegelaten kunnen worden tot de opleiding als zij een erkend stagebedrijf vinden. Een MBO stagaire kan of vier dagen naar school en één dag werken (BOL-opleiding) of vier dagen werken en één dag naar school (BBL-opleiding). Wilt u hier meer over lezen ga naar www.bblopleidingen.org.

Het enige wat van u gevraagd wordt is dat u een erkend leerbedrijf wordt. De belangrijkste stap op weg naar erkenning is de bereidheid om te willen opleiden. U kunt zich hiervoor aanmelden bij het kenniscentrum beroepsonderwijs bedrijfsleven van de sector behorend bij de opleiding waarvoor u een stagiair wilt begeleiden. Binnen 14 dagen neemt het kenniscentrum contact met u op. Uw aanmelding wordt vervolgens gepubliceerd op Stagemarkt.nl.

Lees meer
postbus afbeelding
postbus afbeelding

Voordeel voor u als werkgever

De stagiaires zijn vaak gemotiveerd en willen nieuwe dingen leren. Een stagiaire die goed ingevoerd is in het stagewerk daar heb je een extra werknemer aan. 

Ook is een stagiaire financieel voordelig. Het betalen van de stagevergoeding is gunstiger als het betalen van arbeidsloon. Dat scheelt al gauw 1000 euro bruto per stagiaire in de maand. 

Om het voor u als werkgever aantrekkelijk te maken stageplekken aan te bieden zijn er belastingvoordelen en subsidies in het leven geroepen.

Alle informatie hierover vindt u bij het MKB servicedesk.

Lees meer

ArteViva boekt winst met stagiaire

Rob Marcus van ArteViva is erg tevreden over de inzet van de verschillende stagaires in zijn bedrijf. ArteViva verkoopt wereldwijd profielen ter voorkoming van vingerbeknelling. ICT en meertaligheid zorgen voor werkzaamhedenn die door stagaires met mooi resultaat uitgevoerd kunnen worden.

Pieter Kemper studeert af op Commerciële Economie. Zijn afstudeeropdracht behelst het optimaliseren van de vindbaarheid van de website in zes talen. 

'Mede door de inzet van Pieter krijgen wij steeds meer aanvragen', aldus Rob Marcus.

Lees meer
postbus afbeelding
Is de nieuwsbrief niet goed leesbaar? Bekijk hier de online versie Uitschrijven voor de mailing